Organizační směrnice pro výcvik a výběr specializovaných expertů posuzovatelů pro senzorickou analýzu vín podle ČSN ISO 8586-2
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F08%3A00137020" target="_blank" >RIV/62156489:43510/08:00137020 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Organizační směrnice pro výcvik a výběr specializovaných expertů posuzovatelů pro senzorickou analýzu vín podle ČSN ISO 8586-2
Popis výsledku v původním jazyce
Kritéria pro výběr lidí se zvláštní senzorickou schopností z řad vybraných posuzovatelů nebo výrobkových, výrobních nebo marketingových specialistů, kteří vyhovují výběrovým kriteriím, specifikovaným v ISO 8586-1. Uvádí zásady a postupy pro rozšíření jejich znalostí a schopností na úroveň expertů posuzovatelů pro senzorickou analýzu vín podle ČSN ISO 8586-2.
Název v anglickém jazyce
Direction for the training and selection of expert sensory assessors for sensory analysis of wine in agreement with ČSN ISO 8586-2
Popis výsledku anglicky
Specifies criteria for choosing people with particular sensory skills from selected assessors or from product, process or marketing specialists who themselves satisfy the selection criteria specified in ISO 8586-1. It specifies principles and proceduresfor choosing them and expanding their knowledge and abilities to the levels required of expert sensory assessors for sensory analysis of wine in agreement with ČSN ISO 8586-2.
Klasifikace
Druh
N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
max. 32 znaků přidělený tvůrcem
Číslo předpisu
—
Technické parametry
Metodika výcviku a výběru specializovaných expertů posuzovatelů pro senzorickou analýzu vín.
Ekonomické parametry
Výběr 25 nových specializovaných expertů posuzovatelů pro senzorickou analýzu vín podle ČSN ISO 8586-2
Označení certifikačního orgánu
MZe ČR
Datum certifikace
—
Způsoby využití výsledku
—