Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vztahy mezi obsahem polyfenolů a antioxidační aktivitou v révových hroznech a listech.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F08%3A00137514" target="_blank" >RIV/62156489:43510/08:00137514 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Relations between polyphenols content and antioxidant activity in vine grapes and leaves

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The occurrence and content of some polyphenols and the antioxidant activity of compounds present in grape berries, stems and leaves of Vitis vinifera L. were evaluated. Three white and three blue varieties of grapevine were investigated. Contents of trans-resveratrol, trans- piceid, caftaric acid, tryptophan, catechin, epicatechin, total polyphenols, and flavanols were determined both in healthy material and in the samples of plant material infested with microorganisms (Botryotinia fuckeliana, Whetzel.anamorph Botrytis cinerea, Pers.; Uncinula necator, (Schw.) Burr.; Plasmopara viticola, (Berk. et Curt) Berk. et Toni.). Antioxidant activity of the obtained extracts was determined by different methods: FRAP (Ferric Reducing Antioxidant Power), DPPH (2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl radical) and TAC-PCL (Total Antioxidant Capacity of Photochemiluminescence). The content of trans-resveratrol varied between 0.3-2.3 and 0.7-12.1 mg/kg in non-infested and infested grape berries, respectively.

  • Název v anglickém jazyce

    Relations between polyphenols content and antioxidant activity in vine grapes and leaves

  • Popis výsledku anglicky

    The occurrence and content of some polyphenols and the antioxidant activity of compounds present in grape berries, stems and leaves of Vitis vinifera L. were evaluated. Three white and three blue varieties of grapevine were investigated. Contents of trans-resveratrol, trans- piceid, caftaric acid, tryptophan, catechin, epicatechin, total polyphenols, and flavanols were determined both in healthy material and in the samples of plant material infested with microorganisms (Botryotinia fuckeliana, Whetzel.anamorph Botrytis cinerea, Pers.; Uncinula necator, (Schw.) Burr.; Plasmopara viticola, (Berk. et Curt) Berk. et Toni.). Antioxidant activity of the obtained extracts was determined by different methods: FRAP (Ferric Reducing Antioxidant Power), DPPH (2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl radical) and TAC-PCL (Total Antioxidant Capacity of Photochemiluminescence). The content of trans-resveratrol varied between 0.3-2.3 and 0.7-12.1 mg/kg in non-infested and infested grape berries, respectively.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA525%2F06%2F1757" target="_blank" >GA525/06/1757: Polyfenolické látky hroznů, révových vín a jejich antimutagenní a antioxidační vlastnosti</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Sciences - Potravinářské vědy

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

  • Číslo periodika v rámci svazku

    26

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus