Relations between Polyphenols Content and Antioxidative Activity in Vine Grapes and Leaves
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67179843%3A_____%2F08%3A00328369" target="_blank" >RIV/67179843:_____/08:00328369 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00216224:14110/08:00051121
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Relations between Polyphenols Content and Antioxidative Activity in Vine Grapes and Leaves
Popis výsledku v původním jazyce
The occurrence and content of some polyphenols and the antioxidant activity of compounds present in grape berries, stems and leaves of Vitis vinifera L. were evaluated. Three white and three blue varieties of grapevine were investigated. The contents were determined of trans-resveratrol, trans-piceid, caftaric acid, tryptophan, catechin, epicatechin, total polyphenols, and flavanols, both in healthy material and in the samples of the plant material infested with microorganisms.
Název v anglickém jazyce
Relations between Polyphenols Content and Antioxidative Activity in Vine Grapes and Leaves
Popis výsledku anglicky
The occurrence and content of some polyphenols and the antioxidant activity of compounds present in grape berries, stems and leaves of Vitis vinifera L. were evaluated. Three white and three blue varieties of grapevine were investigated. The contents were determined of trans-resveratrol, trans-piceid, caftaric acid, tryptophan, catechin, epicatechin, total polyphenols, and flavanols, both in healthy material and in the samples of the plant material infested with microorganisms.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GA525%2F06%2F1757" target="_blank" >GA525/06/1757: Polyfenolické látky hroznů, révových vín a jejich antimutagenní a antioxidační vlastnosti</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Journal of Food Science
ISSN
1212-1800
e-ISSN
—
Svazek periodika
26
Číslo periodika v rámci svazku
special
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
000266082000005
EID výsledku v databázi Scopus
—