Anthokyaninová barviva v hroznech a vínech.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F10%3A00159210" target="_blank" >RIV/62156489:43510/10:00159210 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Anthokyaninová barviva v hroznech a vínech.
Popis výsledku v původním jazyce
Odborná kniha pojednává o výskytu anthokyaninových barviv ve vinných hroznech a jejich významu pro barevné parametry červených a rosé vín. Uvádí údaje o obsahu anthokyaninů v hroznech vybraných odrůd Vitis vinifera L. a složení anthokyaninů hroznů vybraných interspecifických kříženců. Anthokyaniny jsou charakterizovány z hlediska jejich chemické stavby, biosyntézy a fyzikálně-chemických vlastností. V práci jsou popisovány metody jejich analýzy a postupy instrumentálního hodnocení barevnosti. Změny anthokyaninových barviv a barevných parametrů červených a rosé vín jsou hodnoceny z pohledu použité technologie vinifikace hroznů a v průběhu školení a zrání vín.
Název v anglickém jazyce
Anthocyanin pigments in grapes and wines.
Popis výsledku anglicky
The professional book deals with the occurrence of anthocyanin pigments in grapes and about their importance for colour parameters of red and rosé wines. The author presents data about contents of anthocyanins in some selected varieties of Vitis viniferaL. and about anthocyanin composition in some selected interspecific hybrids. Anthocyanins are characterized with regard to their chemical structure, biosynthesis and properties. The author describes analytical methods and procedures of an instrumental evaluation of wine colouring. Changes of anthocyanin pigments and colour parameters of red and rosé wines are evaluated with regard to the applied technology of vinification of grapes and to the process of treatment and ageing of wine.
Klasifikace
Druh
B - Odborná kniha
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GAP206%2F10%2F0625" target="_blank" >GAP206/10/0625: Kondenzované anthokyaniny - analýza, příprava, (bio)transformace a možnosti využití</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
ISBN
978-80-7375-412-9
Počet stran knihy
109
Název nakladatele
FOLIA UNIVERSITATIS AGRICULTURAE ET SILVICULTURAE MENDELIANAE BRUNENSIS
Místo vydání
Brno
Kód UT WoS knihy
—