Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Anthokyaninová barviva v hroznech a vínech.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F10%3A00159210" target="_blank" >RIV/62156489:43510/10:00159210 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Anthokyaninová barviva v hroznech a vínech.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Odborná kniha pojednává o výskytu anthokyaninových barviv ve vinných hroznech a jejich významu pro barevné parametry červených a rosé vín. Uvádí údaje o obsahu anthokyaninů v hroznech vybraných odrůd Vitis vinifera L. a složení anthokyaninů hroznů vybraných interspecifických kříženců. Anthokyaniny jsou charakterizovány z hlediska jejich chemické stavby, biosyntézy a fyzikálně-chemických vlastností. V práci jsou popisovány metody jejich analýzy a postupy instrumentálního hodnocení barevnosti. Změny anthokyaninových barviv a barevných parametrů červených a rosé vín jsou hodnoceny z pohledu použité technologie vinifikace hroznů a v průběhu školení a zrání vín.

  • Název v anglickém jazyce

    Anthocyanin pigments in grapes and wines.

  • Popis výsledku anglicky

    The professional book deals with the occurrence of anthocyanin pigments in grapes and about their importance for colour parameters of red and rosé wines. The author presents data about contents of anthocyanins in some selected varieties of Vitis viniferaL. and about anthocyanin composition in some selected interspecific hybrids. Anthocyanins are characterized with regard to their chemical structure, biosynthesis and properties. The author describes analytical methods and procedures of an instrumental evaluation of wine colouring. Changes of anthocyanin pigments and colour parameters of red and rosé wines are evaluated with regard to the applied technology of vinification of grapes and to the process of treatment and ageing of wine.

Klasifikace

  • Druh

    B - Odborná kniha

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GAP206%2F10%2F0625" target="_blank" >GAP206/10/0625: Kondenzované anthokyaniny - analýza, příprava, (bio)transformace a možnosti využití</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • ISBN

    978-80-7375-412-9

  • Počet stran knihy

    109

  • Název nakladatele

    FOLIA UNIVERSITATIS AGRICULTURAE ET SILVICULTURAE MENDELIANAE BRUNENSIS

  • Místo vydání

    Brno

  • Kód UT WoS knihy