Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Zelenina - pěstování, výživa, ekonomika

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F12%3A00192615" target="_blank" >RIV/62156489:43510/12:00192615 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Zelenina - pěstování, výživa, ekonomika

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Recenzovaná publikace Zelenina podává pokud možno ucelené informace o významu, pěstování a využití hlavních, ale i méně známých zeleninových druhů. Jednotlivé druhy zelenin jsou popsány v rámci skupiny, do které se zařazují, jako je košťálová, kořenová,plodová, cibulová, lusková, listová a stonková. Text u jednotlivých druhů zelenin je členěn na podkapitoly: původ a botanická charakteristika, nároky na stanoviště, zařazení do osevního postupu a nároky na hnojení, pěstování, choroby a škůdce včetně možností ochrany, sklizeň, odrůdy. Uvedeny jsou nutriční látky.U hlavních druhů je zařazena i ekonomika pěstování, zahrnuty jsou výsledky výzkumu, jako i zahraniční poznatky. U košťálové zeleniny je uveden modelový příklad výpočtu dávek minerálních hnojiv. Příloha obsahuje metodický postup k hodnocení ekonomiky pěstování zeleniny a přehled registrovaných minerálních hnojiv. Kniha je určena pro praxi, výzkum i studium.

  • Název v anglickém jazyce

    Vegetable, growing, fertilization, economic

  • Popis výsledku anglicky

    Publication Vegetable to give comprehensive information as possible about the importance, cultivation and utilization of main, but also less known vegetable species. The various kinds of vegetables are described within the group to which they are classified as the brassicas, root, fruit, bulb, leaf and stem species. Text for each species of vegetable is divided into subsections: the origin and the botanical characteristics, habitat requirements, the crop rotation and fertilization requirements, cultivation, diseases and pests, including the possibility of protection, harvest, and cultivar selection. To the main species is added the economics. The up-to date results of research and international knowledge are included. For brassica vegetables is a modelexample of calculation of the mineral fertilizers demands. Annex contains a methodology to assess the economy of grown vegetables and a list of registered mineral fertilizers. The book is intended for practice, research and study.

Klasifikace

  • Druh

    B - Odborná kniha

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QH81110" target="_blank" >QH81110: Zvýšení odolnosti zeleniny k vodnímu stresu</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • ISBN

    978-80-86726-50-2

  • Počet stran knihy

    191

  • Název nakladatele

    ProfiPress

  • Místo vydání

    Praha

  • Kód UT WoS knihy