Zelenina - pěstování, výživa, ekonomika
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F12%3A00192615" target="_blank" >RIV/62156489:43510/12:00192615 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Zelenina - pěstování, výživa, ekonomika
Popis výsledku v původním jazyce
Recenzovaná publikace Zelenina podává pokud možno ucelené informace o významu, pěstování a využití hlavních, ale i méně známých zeleninových druhů. Jednotlivé druhy zelenin jsou popsány v rámci skupiny, do které se zařazují, jako je košťálová, kořenová,plodová, cibulová, lusková, listová a stonková. Text u jednotlivých druhů zelenin je členěn na podkapitoly: původ a botanická charakteristika, nároky na stanoviště, zařazení do osevního postupu a nároky na hnojení, pěstování, choroby a škůdce včetně možností ochrany, sklizeň, odrůdy. Uvedeny jsou nutriční látky.U hlavních druhů je zařazena i ekonomika pěstování, zahrnuty jsou výsledky výzkumu, jako i zahraniční poznatky. U košťálové zeleniny je uveden modelový příklad výpočtu dávek minerálních hnojiv. Příloha obsahuje metodický postup k hodnocení ekonomiky pěstování zeleniny a přehled registrovaných minerálních hnojiv. Kniha je určena pro praxi, výzkum i studium.
Název v anglickém jazyce
Vegetable, growing, fertilization, economic
Popis výsledku anglicky
Publication Vegetable to give comprehensive information as possible about the importance, cultivation and utilization of main, but also less known vegetable species. The various kinds of vegetables are described within the group to which they are classified as the brassicas, root, fruit, bulb, leaf and stem species. Text for each species of vegetable is divided into subsections: the origin and the botanical characteristics, habitat requirements, the crop rotation and fertilization requirements, cultivation, diseases and pests, including the possibility of protection, harvest, and cultivar selection. To the main species is added the economics. The up-to date results of research and international knowledge are included. For brassica vegetables is a modelexample of calculation of the mineral fertilizers demands. Annex contains a methodology to assess the economy of grown vegetables and a list of registered mineral fertilizers. The book is intended for practice, research and study.
Klasifikace
Druh
B - Odborná kniha
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QH81110" target="_blank" >QH81110: Zvýšení odolnosti zeleniny k vodnímu stresu</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
ISBN
978-80-86726-50-2
Počet stran knihy
191
Název nakladatele
ProfiPress
Místo vydání
Praha
Kód UT WoS knihy
—