Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Ovocná pomazánka bez přidaných chemických konzervantů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F15%3A43907058" target="_blank" >RIV/62156489:43510/15:43907058 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0028/uv028159.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0028/uv028159.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Ovocná pomazánka bez přidaných chemických konzervantů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Produkty bez chemické konzervace jsou dosažitelné při využití přírodních konzervantů, zajišťující srovnatelnou dobu upotřebitelnosti (skladovatelnosti) výrobků jako výrobky chemicky stabilizované. Zdrojem přírodních konzervantů mohou být kdouloňové plody v kombinaci s jiným ovocem. Obsah přírodních konzervantů v plodech kdoulí je na dostatečné úrovni (obsah rozpustné sušiny 14-18 %, celkových kyselin 0,8-1,8 %, přirozený vit, C 10-20 mg/%), takže není nutné dodatečně přidávat konzervační látky (zejména umělé konzervanty typu &quot;E&quot;). Pomocnou stabilizační látkou je přírodní kyselina citronová obsažená v plodech citronu. Výhodou technického řešení je vyloučení chemické konzervace produktu při zajištění relativně vysokého obsahu vitamínu C (250-913 mg/kg-1). Užitný vzor využíván na základě licenční smlouvy ze dne 26.05.2016.

  • Název v anglickém jazyce

    Marmalades without added chemical preservatives

  • Popis výsledku anglicky

    Products without chemical preservatives are achievable with the use of natural preservatives, providing usability comparable period (shelf) products as products chemically stabilized. Source natural preservatives can be kdouloňové fruits in combination with other fruits. Content of natural preservatives in fruit quince is at a sufficient level (soluble solids content 14-18%, total acid from 0.8 to 1.8%, natural vitamin C 10-20 mg /%), so it is not necessary to add additional preservatives (especially artificial preservatives such as &quot;E&quot;). Auxiliary stabilizing agent is a natural citric acid contained in fruit lemon. The advantage of the invention is the exclusion of chemical preservation of the product, while ensuring a relatively high content of vitamin C (250 to 913 mg / kg-1). Used under licence agreement dated 26.05.2016.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    20705 - Remote sensing

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1210036" target="_blank" >QJ1210036: Rozšíření sortimentu podnoží jádrovin a odrůd hrušní o nové, perspektivní podnože a netradiční asijské odrůdy hrušní odvozené od Pyrus pyrifolia NAKAI. a Pyrus ussuriensis MAXIM.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    28159

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Mendelova univerzita v Brně

  • Způsob využití

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Druh možnosti využití

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence