Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Volatile compounds and other physico-chemical properties of seven sweet cherry cultivars at post-harvest storage

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F16%3A43911114" target="_blank" >RIV/62156489:43510/16:43911114 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Volatile compounds and other physico-chemical properties of seven sweet cherry cultivars at post-harvest storage

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The volatile compounds present in the seven sweet cherries cultivars were examined at two different stages of ripening and an effort to distinguish these cultivars after important volatiles. Significant volatiles differentiating cultivars at beginning of storage are ethyl 2-butenoate, (2E,6Z)-nonadienal, 3-methylbutyl 3-methylbutanoate and hexoic acid. Should the cultivar Vanda as the reference cultivar, then after 7 days of storage at self life (20oC), thereafter the remaining six cultivars were distinguished by five compounds (methyl acetate, 2-furanmethanol, diethyl succinate, farnesyl alcohol and decanal). After the harvest respiration rate are decreasing during postharvest storage. On the tree the late matureted cultivars as Regina, Sweet Heart have not the significant decrease in respiration rate. At the harvest time are the ratio of the major sugars as fructose: glucose: sorbitol related to all cultivar are: 1: 1: 0.75. Malic acid are predominant an organic acid whose content for all cultivars are in the range from 3.42 to 5.73 g kg-1, for all cultivars.

  • Název v anglickém jazyce

    Volatile compounds and other physico-chemical properties of seven sweet cherry cultivars at post-harvest storage

  • Popis výsledku anglicky

    The volatile compounds present in the seven sweet cherries cultivars were examined at two different stages of ripening and an effort to distinguish these cultivars after important volatiles. Significant volatiles differentiating cultivars at beginning of storage are ethyl 2-butenoate, (2E,6Z)-nonadienal, 3-methylbutyl 3-methylbutanoate and hexoic acid. Should the cultivar Vanda as the reference cultivar, then after 7 days of storage at self life (20oC), thereafter the remaining six cultivars were distinguished by five compounds (methyl acetate, 2-furanmethanol, diethyl succinate, farnesyl alcohol and decanal). After the harvest respiration rate are decreasing during postharvest storage. On the tree the late matureted cultivars as Regina, Sweet Heart have not the significant decrease in respiration rate. At the harvest time are the ratio of the major sugars as fructose: glucose: sorbitol related to all cultivar are: 1: 1: 0.75. Malic acid are predominant an organic acid whose content for all cultivars are in the range from 3.42 to 5.73 g kg-1, for all cultivars.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1210275" target="_blank" >QJ1210275: Řešení aktuálních problémů pěstování třešní a višní s tržní kvalitou plodů se zaměřením na ekologicky šetrné postupy</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů