Čokoláda se zvýšeným obsahem přírodních lignanů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F18%3A43914842" target="_blank" >RIV/62156489:43510/18:43914842 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/86652079:_____/18:00497290 RIV/00027022:_____/18:N0000033
Výsledek na webu
<a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/307/307453.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/307/307453.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Čokoláda se zvýšeným obsahem přírodních lignanů
Popis výsledku v původním jazyce
Čokoláda se zvýšeným obsahem přírodních lignanů obsahuje v 1 kilogramu minimálně 301 mg a maximálně 10 000 mg lignanů, s výhodou 301 až 2500 mg lignanů, které jsou přidané do čokolády ve formě etanolového extraktu ze smrkových suků na začátku technologické fáze konšování čokolády, při kterém dochází k odpaření etanolu z produktu. Konšování čokolády po přidání etanolového extraktu probíhá při teplotě minimálně 40 oC po dobu minimálně 10 minut za neustálého míchání.
Název v anglickém jazyce
Chocolate with an increased content of natural lignans
Popis výsledku anglicky
Chocolate with an increased content of natural lignans contains at least 301 mg and a maximum of 10 000 mg of lignans in 1 kilogram, preferably 301 to 2500 mg of lignans, which are added to chocolate in the form of an ethanol extract from spruce knots at the beginning of the technological phase of chocolate conching, in which the ethanol is evaporated from the product. Conching of the chocolate after the addition of the ethanol extract is carried out at a temperature of at least 40oC for at least 10 minutes under constant stirring.
Klasifikace
Druh
P - Patent
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
307453
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
25. 7. 2018
Název vlastníka
Zahradnická fakulta Mendelovy univerzity v Brně, Ústav pro výzkum globální změny AV ČR, v.v.i., Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence