Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Charakteristika odrůd švestek dozrávajících na stromě

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F19%3A43916322" target="_blank" >RIV/62156489:43510/19:43916322 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://agriprint.cz/produkt/vinar-sadar/" target="_blank" >https://agriprint.cz/produkt/vinar-sadar/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Charakteristika odrůd švestek dozrávajících na stromě

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Fyziologický účinek etylenu je mnohostranný a to nejen na tvorbu barviv, spotřebu organických kyselin, ale i na měknutí plodu. Rozpoznání produkce etylenu na úrovni odrůd švestek podle doby růstu na plodonoši, z čehož se odvozuje ranost odrůdy, je klíčem pro posklizňovou uchovatelnost odrůdy. Kauzální vztah mezi produkcí etylenu, rychlostí měknutí plodu v posklizňovém období při teplotě 20oC za dobu 7 dnů ukazuje na uchovatelnost odrůdy. Hodnocení odrůd bylo provedeno u 13 hospodářsky významných odrůd.

  • Název v anglickém jazyce

    The characteristics of cultivars of plum fruit ripening on a tree

  • Popis výsledku anglicky

    The physiological effect of ethylene is multifaceted not only on the formation of color, consumption of organic acids, but also are on the softening of the fruit. Recognition of ethylene production at plum cultivars level according to the growing time of the fruit on the u trees, from which the early cultivars are derived, are the key to the post-harvest retention of the cultivars. The causal relationship between ethylene production, fruit softening rate in the post-harvest period at 20o C for 7 days indicates on the cultivars preservability. Cultivars were evaluated for 13 economically important cultivars.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Vinař-sadař

  • ISSN

    1804-3054

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    Neuveden

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    44-46

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus