Periodicita ve spotřebě vybraných potravin
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F01%3A11100007" target="_blank" >RIV/62156489:_____/01:11100007 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Periodicita ve spotřebě vybraných potravin
Popis výsledku v původním jazyce
Příspěvek je zaměřen na identifikaci statisticky významných period objevujících se při spotřebě některých základních potravin. Periodicita je prozkoumávána u spotřeby masa a masných výrobků, tuků, vajec a mléka. K identifikaci a k ověření statistické významnosti pravidelného kolísání spotřeby sledovaných druhů potravin byla využita Fourierova analýza a z ní pak především periodogram.
Název v anglickém jazyce
Periodicity in Consumption of Selected Foods
Popis výsledku anglicky
The paper was focused on identification of statistically significant periods in consumptions of some basic foods. The periodicity was investigated in consumption of meat a meat products, fat, eggs and milk. Fourier?s analysis, especially periodogram, wasused to identify and to verify statistical significance of periodical oscillations in consumption of observed foods.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
AH - Ekonomie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2001
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Agricultural economics
ISBN
80-7157-534-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
11
Strana od-do
199-209
Název nakladatele
Česká akademie zemědělských věd- Ústav zemědělských a potravinářských informací
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
1. 1. 2001
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—