Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Beta-glucan content in caryopses, malt and wort of the selected spring barley varieties

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F02%3A21800001" target="_blank" >RIV/62156489:_____/02:21800001 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60193697:_____/02:#0000053

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Beta-glucan content in caryopses, malt and wort of the selected spring barley varieties

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Beta-glucan content in caryopses, malt and wort was observed at 10 varieties of Czech, Slovak and German origin. Significant inter-variety differences were found out. The impact of a growing site played an important role too, the impact of a year, however, was irrelevant. At the same time the relationship between beta-glucan content and further technological features was examined. beta-glucan content in barley caryopsis was influenced by a weight of thousand kernels (TKW) and further by the protein content in a caryopsis. The content of beta-glucan in malt was influenced by the content of beta-glucan in wort. beta-glucanase index and malt friability. The content of beta-glucan in wort was influenced by beta-glucanase index, friability of malt and Kolbach index value. The method of Stepwise Multiple Linear Regression (Stepwise Selection) was used to choose the parameters influencing in the most significant way beta-glucan content.

  • Název v anglickém jazyce

    Beta-glucan content in caryopses, malt and wort of the selected spring barley varieties

  • Popis výsledku anglicky

    Beta-glucan content in caryopses, malt and wort was observed at 10 varieties of Czech, Slovak and German origin. Significant inter-variety differences were found out. The impact of a growing site played an important role too, the impact of a year, however, was irrelevant. At the same time the relationship between beta-glucan content and further technological features was examined. beta-glucan content in barley caryopsis was influenced by a weight of thousand kernels (TKW) and further by the protein content in a caryopsis. The content of beta-glucan in malt was influenced by the content of beta-glucan in wort. beta-glucanase index and malt friability. The content of beta-glucan in wort was influenced by beta-glucanase index, friability of malt and Kolbach index value. The method of Stepwise Multiple Linear Regression (Stepwise Selection) was used to choose the parameters influencing in the most significant way beta-glucan content.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    MONATSSCHRIFT FUR BRAUWISSENSCHAFT

  • ISSN

    0723-1520

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    Neuveden

  • Číslo periodika v rámci svazku

    55

  • Stát vydavatele periodika

    DE - Spolková republika Německo

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    10-14

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus