Influence of MYF4 gene polymorphism in chemical composition of pig meat
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F02%3A23300012" target="_blank" >RIV/62156489:_____/02:23300012 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Influence of MYF4 gene polymorphism in chemical composition of pig meat
Popis výsledku v původním jazyce
The study was carried out in 118 crossbred fatteners, the offspring of Polish Large White x Polish Landrace sows and Pietrain, Pietrain x Duroc, Duroc x Pietrain, Pietrain x Line 990 and Line 990 x Pietrain boars. Among 118 tested animals, 98 pigs with AA genotype and 20 pigs with AB genotype were identified. The fatteners with AA genotype were characterised by higher meatiness in comparison with heterozygous, however, the difference were statistically non-significant. The homozygous animals contain less intramuscular fat and cholesterol in comparison with heterozygous AB. Between groups, significant differences in respect if fatty acid profile were not ascertained.
Název v anglickém jazyce
Influence of MYF4 gene polymorphism in chemical composition of pig meat
Popis výsledku anglicky
The study was carried out in 118 crossbred fatteners, the offspring of Polish Large White x Polish Landrace sows and Pietrain, Pietrain x Duroc, Duroc x Pietrain, Pietrain x Line 990 and Line 990 x Pietrain boars. Among 118 tested animals, 98 pigs with AA genotype and 20 pigs with AB genotype were identified. The fatteners with AA genotype were characterised by higher meatiness in comparison with heterozygous, however, the difference were statistically non-significant. The homozygous animals contain less intramuscular fat and cholesterol in comparison with heterozygous AB. Between groups, significant differences in respect if fatty acid profile were not ascertained.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GI - Šlechtění a plemenářství hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2002
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Annals of Animal Science, Supplement
ISSN
—
e-ISSN
—
Svazek periodika
Neuveden
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
PL - Polská republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
71-75
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—