Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Influence of MYF4 gene polymorphism in chemical composition of pig meat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F02%3A23300012" target="_blank" >RIV/62156489:_____/02:23300012 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Influence of MYF4 gene polymorphism in chemical composition of pig meat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The study was carried out in 118 crossbred fatteners, the offspring of Polish Large White x Polish Landrace sows and Pietrain, Pietrain x Duroc, Duroc x Pietrain, Pietrain x Line 990 and Line 990 x Pietrain boars. Among 118 tested animals, 98 pigs with AA genotype and 20 pigs with AB genotype were identified. The fatteners with AA genotype were characterised by higher meatiness in comparison with heterozygous, however, the difference were statistically non-significant. The homozygous animals contain less intramuscular fat and cholesterol in comparison with heterozygous AB. Between groups, significant differences in respect if fatty acid profile were not ascertained.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of MYF4 gene polymorphism in chemical composition of pig meat

  • Popis výsledku anglicky

    The study was carried out in 118 crossbred fatteners, the offspring of Polish Large White x Polish Landrace sows and Pietrain, Pietrain x Duroc, Duroc x Pietrain, Pietrain x Line 990 and Line 990 x Pietrain boars. Among 118 tested animals, 98 pigs with AA genotype and 20 pigs with AB genotype were identified. The fatteners with AA genotype were characterised by higher meatiness in comparison with heterozygous, however, the difference were statistically non-significant. The homozygous animals contain less intramuscular fat and cholesterol in comparison with heterozygous AB. Between groups, significant differences in respect if fatty acid profile were not ascertained.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GI - Šlechtění a plemenářství hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Annals of Animal Science, Supplement

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    Neuveden

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    PL - Polská republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    71-75

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus