Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Sensory evaluation aromatic compounds of new interspecific grapevine hybrids

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F02%3A55100003" target="_blank" >RIV/62156489:_____/02:55100003 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Sensory evaluation aromatic compounds of new interspecific grapevine hybrids

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The kinds and intensities of grape and wine aroma substances differ among varieties. During ripening the grape develops various substances that give each variety its special aroma. In descriptive sensory analysis, extensive training and discussion are required before conduction the test. The aroma test is designed to assess the ability of trainees to correctly identify several bouquet odors. The perception of wine quality often changes with experience and is affected by the genetic makeup the individual. Although most interspecific hybrids possess aromas different from those shown by Vitis vinifera varieties, their aroma is not necesarily less enjoyable. We sensory evaluated the wines from 4 new white wine interspecific hybrids, 4 new red wine interspecific hybrids and 4 Vitis vinifera varieties.

  • Název v anglickém jazyce

    Sensory evaluation aromatic compounds of new interspecific grapevine hybrids

  • Popis výsledku anglicky

    The kinds and intensities of grape and wine aroma substances differ among varieties. During ripening the grape develops various substances that give each variety its special aroma. In descriptive sensory analysis, extensive training and discussion are required before conduction the test. The aroma test is designed to assess the ability of trainees to correctly identify several bouquet odors. The perception of wine quality often changes with experience and is affected by the genetic makeup the individual. Although most interspecific hybrids possess aromas different from those shown by Vitis vinifera varieties, their aroma is not necesarily less enjoyable. We sensory evaluated the wines from 4 new white wine interspecific hybrids, 4 new red wine interspecific hybrids and 4 Vitis vinifera varieties.

Klasifikace

  • Druh

    A - Audiovizuální tvorba

  • CEP obor

    GE - Šlechtění rostlin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • ISBN

  • Místo vydání

    Bratislava

  • Název nakladatele resp. objednatele

    Neuveden

  • Verze

    Neuvedeno

  • Identifikační číslo nosiče