Effects of cropping system and genotype on variability in important phytonutrients content of the barley grain for direct food use
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F03%3A21800001" target="_blank" >RIV/62156489:_____/03:21800001 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60193697:_____/03:#0000067
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effects of cropping system and genotype on variability in important phytonutrients content of the barley grain for direct food use
Popis výsledku v původním jazyce
In a four-year period (1997-2000), selected phytonutrients, of which the beta-glucan content is most important for human health, were studied in caryopses of different types of barley varieties and lines (standard, waxy, hulless) from two cropping systems. It was significantly highest in the waxy variety Washonubet (4.93%). The whole group of waxy types of barley showed a significantly higher mean content of beta-glucans (4.75%) than the varieties with standard starch composition (4.12%), the starch cons. It was significantly highest in the waxy variety Washonubet (4.93%). The whole group of waxy types of barley showed a significantly higher mean content of beta-glucans (4.75%) than the varieties with standard starch composition (4.12%), the starch concontent (13.82% versus 13.00%)
Název v anglickém jazyce
Effects of cropping system and genotype on variability in important phytonutrients content of the barley grain for direct food use
Popis výsledku anglicky
In a four-year period (1997-2000), selected phytonutrients, of which the beta-glucan content is most important for human health, were studied in caryopses of different types of barley varieties and lines (standard, waxy, hulless) from two cropping systems. It was significantly highest in the waxy variety Washonubet (4.93%). The whole group of waxy types of barley showed a significantly higher mean content of beta-glucans (4.75%) than the varieties with standard starch composition (4.12%), the starch cons. It was significantly highest in the waxy variety Washonubet (4.93%). The whole group of waxy types of barley showed a significantly higher mean content of beta-glucans (4.75%) than the varieties with standard starch composition (4.12%), the starch concontent (13.82% versus 13.00%)
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QF3291" target="_blank" >QF3291: Vývoj potravin a doplňků stravy na bázi obilnin</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2003
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Plant, Soil and Environment
ISSN
1214-1178
e-ISSN
—
Svazek periodika
49
Číslo periodika v rámci svazku
10
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
443-450
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—