Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Porovnání vegetabilních diet s obsahem Ca-solí mastných kyselin a jejich vliv na užitkovost, jatečnou hodnotu a zdravotní stav brojlerových kuřat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16170%2F04%3A00000121" target="_blank" >RIV/62157124:16170/04:00000121 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Plant-based diets containing Ca-salts of fatty acids and their influence on performance, carcass characteristics, and health status of broiler chickens.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The main goal of the study was to test two plant-based diets designed according to our own procedure and to compare their production efficiency. Furthermore, the effect of both diets on the carcass parameters and chickens' state of health was evaluated in order to explore the possibility of replacing vegetable oils by Ca-salts of fatty acids. The experiment was carried out with 140 chickens divided into 2 groups each consisting of 70 chickens (35 males and 35 females). As the source of energy speciallytreated oils - Ca-salts of fatty acids - were used in diet of experimental group while the soy oil was used in control group. The experiment was terminated on the 42nd day of the fattening. The mean live weight of female and male chickens in the experimental group on the 42nd day was 2.11 kg and 2.20 kg, respectively; the weight of control females and males was 2.18 kg and 2.50 kg, respectively. Significantly lower live weight of males (p 0.01) was also reflected in the carcass yield 144

  • Název v anglickém jazyce

    Plant-based diets containing Ca-salts of fatty acids and their influence on performance, carcass characteristics, and health status of broiler chickens.

  • Popis výsledku anglicky

    The main goal of the study was to test two plant-based diets designed according to our own procedure and to compare their production efficiency. Furthermore, the effect of both diets on the carcass parameters and chickens' state of health was evaluated in order to explore the possibility of replacing vegetable oils by Ca-salts of fatty acids. The experiment was carried out with 140 chickens divided into 2 groups each consisting of 70 chickens (35 males and 35 females). As the source of energy speciallytreated oils - Ca-salts of fatty acids - were used in diet of experimental group while the soy oil was used in control group. The experiment was terminated on the 42nd day of the fattening. The mean live weight of female and male chickens in the experimental group on the 42nd day was 2.11 kg and 2.20 kg, respectively; the weight of control females and males was 2.18 kg and 2.50 kg, respectively. Significantly lower live weight of males (p 0.01) was also reflected in the carcass yield 144

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta veterinaria

  • ISSN

    0001-7213

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    73

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    321-328

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus