Molekulární metody a jejich využití při druhové identifikaci masa
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F00%3A00000055" target="_blank" >RIV/62157124:16270/00:00000055 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Molekulární metody a jejich využití při druhové identifikaci masa
Popis výsledku v původním jazyce
Druhová identifikace masa se stává v poslední době stále akuálnějším problémem. Molekulární meetody jako např. PCR jsou schopny detekovat použité živočišné bílkoviny v potravině.
Název v anglickém jazyce
The using of molecular methods for species specifi identification of meet
Popis výsledku anglicky
The species specific meat identification is one of the very aktual problem in food industry. Molecular methods are very useful for identification animal protein in food. The molecular methods are comparable and more susceptible with other method used forspecies identification
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2000
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
XXX. Lenfeldovy a Höklovy dny
ISBN
80-85114-93-3
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
—
Počet stran knihy
—
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita
Místo vydání
Brno
Kód UT WoS kapitoly
—