Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Účinky organických kyselin a nisinu na jakostní parametry tuku kuřat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F00%3A00000378" target="_blank" >RIV/62157124:16270/00:00000378 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Účinky organických kyselin a nisinu na jakostní parametry tuku kuřat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V práci jsou analyzovány tukové konstatnty u jatečně opracovaných kuřat po ošetření organickými kyselinami a nisinem chlazených vzduchem bez mlžení. Jatečně opracovaná těla byla vyšetřována po 5-ti denním chlazení (40 C) a 6-ti měsíčním zamražení (-180 C). K ošetření byly použity tyto látky: organické kyseliny (kyselina octová, kyselina mléčná, kyselina citronová) a nisin. Z hlediska sledovaných jakostních ukazatelů je pro ošetření chlazené drůběže nejvhodnější použití kyseliny citronové. Po ošetření těl jatečné drůbeže nebyly zaznamenány senzorické odchylky.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of organic acids and nizin on quality of chicken fat

  • Popis výsledku anglicky

    Fat quality indicators were analysed in slaughered air chilled chicken after organic acid and nisin treatment. Slaughered carcasses were examined after 5 days of chilling temperature (40 C) and after 6 months of freezing (-180 C). The following substances were used for the treatment: acetic acid, lactic acid, citric acid and nisin. Our results have shown that the use of citric acid seems to be the most suitable for chicken post mortem treatment according to the fat quality indicators. There were no organoleptic changes found in the treated carcasses.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2000

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Proceeding of lectures and posters

  • ISBN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Počet stran knihy

  • Název nakladatele

    High tatras Slovakia

  • Místo vydání

    Slovenská rep.

  • Kód UT WoS kapitoly