Účinky organických kyselin a nisinu na jakostní parametry tuku kuřat
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F00%3A00000378" target="_blank" >RIV/62157124:16270/00:00000378 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Účinky organických kyselin a nisinu na jakostní parametry tuku kuřat
Popis výsledku v původním jazyce
V práci jsou analyzovány tukové konstatnty u jatečně opracovaných kuřat po ošetření organickými kyselinami a nisinem chlazených vzduchem bez mlžení. Jatečně opracovaná těla byla vyšetřována po 5-ti denním chlazení (40 C) a 6-ti měsíčním zamražení (-180 C). K ošetření byly použity tyto látky: organické kyseliny (kyselina octová, kyselina mléčná, kyselina citronová) a nisin. Z hlediska sledovaných jakostních ukazatelů je pro ošetření chlazené drůběže nejvhodnější použití kyseliny citronové. Po ošetření těl jatečné drůbeže nebyly zaznamenány senzorické odchylky.
Název v anglickém jazyce
Effect of organic acids and nizin on quality of chicken fat
Popis výsledku anglicky
Fat quality indicators were analysed in slaughered air chilled chicken after organic acid and nisin treatment. Slaughered carcasses were examined after 5 days of chilling temperature (40 C) and after 6 months of freezing (-180 C). The following substances were used for the treatment: acetic acid, lactic acid, citric acid and nisin. Our results have shown that the use of citric acid seems to be the most suitable for chicken post mortem treatment according to the fat quality indicators. There were no organoleptic changes found in the treated carcasses.
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
CE - Biochemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2000
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Proceeding of lectures and posters
ISBN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
—
Počet stran knihy
—
Název nakladatele
High tatras Slovakia
Místo vydání
Slovenská rep.
Kód UT WoS kapitoly
—