Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Využití ionizujícího záření pro zabezpečení zdravotní nezávadnosti potravin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F01%3A00000486" target="_blank" >RIV/62157124:16270/01:00000486 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Využití ionizujícího záření pro zabezpečení zdravotní nezávadnosti potravin

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Nowadays, food irradiation is very discussed technology. This process should ensure food safety or food sterility, extend shelf-life and reduce losses due to sprouting, ripening or pests. Even though irradiation is hopeful technology, its using causes physico-chemical changes, that can affect nutritional adequacy and sensory characteristics of irradiated food. In this paper, chemical changes in basical components of food are described. This changes result in radiolytics products, whose risks are stilla subject of scientific research. There are compared legislative bases for food irradiation in different countries too

  • Název v anglickém jazyce

    Utilization of ionizing radiation for food safety

  • Popis výsledku anglicky

    Nowadays, food irradiation is very discussed technology. This process should ensure food safety or food sterility, extend shelf-life and reduce losses due to sprouting, ripening or pests. Even though irradiation is hopeful technology, its using causes physico-chemical changes, that can affect nutritional adequacy and sensory characteristics of irradiated food. In this paper, chemical changes in basical components of food are described. This changes result in radiolytics products, whose risks are still asubject of scientific research. There are compared legislative bases for food irradiation in different countries too.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    BO - Biofyzika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Doktorandské spisy III

  • ISBN

    80-7305-407-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    85-90

  • Název nakladatele

    VFU Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    1. 1. 2001

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku