Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Employing Ionizing radiation tu Enhance Food Safety # a Review

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F04%3A00000181" target="_blank" >RIV/62157124:16270/04:00000181 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62157124:16270/04:00002556

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Employing Ionizing radiation tu Enhance Food Safety # a Review

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Nowadays, food irradiation is very often discussed technology. This process should ensure food safety or food sterility, extend its shelf-life and reduce the losses due to sprouting, ripening or pests. Even though irradiation is a prospective technology,its application causes physical-chemical and biochemical changes that can affect nutritional adequacy and sensory characteristics of irradiated food. In this paper, the chemical changes of basic food components (proteins, saccharides, fats) are reviewed. The chemical changes result in the radiolytic products whose risks are still the subject of scientific research.

  • Název v anglickém jazyce

    Employing Ionizing radiation tu Enhance Food Safety # a Review

  • Popis výsledku anglicky

    Nowadays, food irradiation is very often discussed technology. This process should ensure food safety or food sterility, extend its shelf-life and reduce the losses due to sprouting, ripening or pests. Even though irradiation is a prospective technology,its application causes physical-chemical and biochemical changes that can affect nutritional adequacy and sensory characteristics of irradiated food. In this paper, the chemical changes of basic food components (proteins, saccharides, fats) are reviewed. The chemical changes result in the radiolytic products whose risks are still the subject of scientific research.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    BO - Biofyzika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta veterinaria

  • ISSN

    0001-7213

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    73

  • Číslo periodika v rámci svazku

    x

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    150

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus