Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Bacilus species in raw milk and in farm environment

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F01%3A00000513" target="_blank" >RIV/62157124:16270/01:00000513 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62157124:16170/01:00000513

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Bacilus species in raw milk and in farm environment

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V práci byl hodnocen výskyt aerobních a fakultativně anaerobních sporotvorných bakterií rodu Bacillus v syrovém mléce ( individuální a bazénové vzorky) a ve stájové prostředí ( krmivo, výkaly, kůže, stěry ze struků). Vzorky byly odebírány každý měsíc v průběhu jednoho roku. Největší počty bakterií byly zaznamenány u většiny vzorků v období od srpna do října, což bylo způsobeno změnou krmné dávky a špatnou hygienou vemene před dojením. Z celkem 276 vyšetřených vzorků bylo izolováno 197 kmenů. 177 kmenůbylo klasifikováno jako morfologická skupina I, 4 kmeny jako morfologická skupina II a 10 kmenů jako morfologická skupina III. 6 kmenů nebylo identifikováno. Nejčastěji izolovaným druhem z mléka ( 85 %)a z prostředí byl B. licheniformis, další druhy zah rnující také B. cereus byly nacházeny méně často. Sezonní rozdíly nebyly významné

  • Název v anglickém jazyce

    Bacilus species in raw milk and in farm environment

  • Popis výsledku anglicky

    V práci byl hodnocen výskyt aerobních a fakultativně anaerobních sporotvorných bakterií rodu Bacillus v syrovém mléce ( individuální a bazénové vzorky) a ve stájové prostředí ( krmivo, výkaly, kůže, stěry ze struků). Vzorky byly odebírány každý měsíc v průběhu jednoho roku. Největší počty bakterií byly zaznamenány u většiny vzorků v období od srpna do října, což bylo způsobeno změnou krmné dávky a špatnou hygienou vemene před dojením. Z celkem 276 vyšetřených vzorků bylo izolováno 197 kmenů. 177 kmenůbylo klasifikováno jako morfologická skupina I, 4 kmeny jako morfologická skupina II a 10 kmenů jako morfologická skupina III. 6 kmenů nebylo identifikováno. Nejčastěji izolovaným druhem z mléka ( 85 %)a z prostředí byl B. licheniformis, další druhy zah rnující také B. cereus byly nacházeny méně často. Sezonní rozdíly nebyly významné

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Milchwissenschaft

  • ISSN

    0026-3788

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    1

  • Číslo periodika v rámci svazku

    56

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    12

  • Strana od-do

    609-611

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus