Faktory ovlivňující stabilitu barvy masa
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F01%3A00000518" target="_blank" >RIV/62157124:16270/01:00000518 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/62157124:16170/01:00000518
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Faktory ovlivňující stabilitu barvy masa
Popis výsledku v původním jazyce
Colour is determined by concentration of myoglobin and scatter. Purple red deoxymyoglobin is typical for a colour of fresh cut of muscle. When fresh meat surfaces are exposed to air bright red oxymyoglobin is formed from deoxymyoglobin. At the limit of oxygen diffusion into meat the brown oxidized metmyoglobin appears.
Název v anglickém jazyce
Faktory ovlivňující stabilitu barvy masa
Popis výsledku anglicky
Colour is determined by concentration of myoglobin and scatter. Purple red deoxymyoglobin is typical for a colour of fresh cut of muscle. When fresh meat surfaces are exposed to air bright red oxymyoglobin is formed from deoxymyoglobin. At the limit of oxygen diffusion into meat the brown oxidized metmyoglobin appears.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
BO - Biofyzika
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2001
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Svazek periodika
12
Číslo periodika v rámci svazku
6
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
33-36
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—