Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv intenzivního výkrmu býků na užitkovost, zdravotní stav a kvalitu masa

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F01%3A00000554" target="_blank" >RIV/62157124:16270/01:00000554 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv intenzivního výkrmu býků na užitkovost, zdravotní stav a kvalitu masa

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo zjišťování vlivu diety s vysokým obsahem obilovin na zdravotní stav a kvalitu masa vykrmovaných býků. Byly použity 4 typy diet podle hmotnosti býků: 200, 350, 500 a 550 kg. Býci byli rozděleni do 2 skupin po 20 kusech. Denní přírůstek byl 1,77 kg u obou skupin. Byly zjišťovány hematologické a biochemické ukazatel a acidobazická rovnováha. Po porážce byla zjišťována kvalita masa (senzorická, měření pH a pHult a vaznost vody.

  • Název v anglickém jazyce

    The influence of intensive bulls fattening on their production, health and meat quality

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was a observation of the diet with high share of cereals on state of health and meat quality in fattened bulls. There were used 4 types of diet according to bull weight - 200, 350, 500 a 550 kg. Bulls were separated into 2 groups, both counted 20 members. Daily weight gain was 1,77 kg in both groups. Haematological and biochemical indicators and acid - base balance were monitored. After slaughtering meat quality (sensoric valuation, pH and pHult and water holding capacity) were masured.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    IV. Kábrtovy dietetické dny

  • ISBN

    80-7305-414-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    116

  • Název nakladatele

    VFU Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    VFU Brno

  • Datum konání akce

    20. 9. 2001

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku