Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Rozlišení termického ošetření konzumního mléka

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F01%3A00000640" target="_blank" >RIV/62157124:16270/01:00000640 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Rozlišení termického ošetření konzumního mléka

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Obsah laktulosy byl signifikantně rozdílný u vzorků mlék české provenience. Velmi nízký obsah (35,50 #9,70 mg.l-1) na hranici detekčního limitu byl zjištěn u pasterizovaného mléka (při vysoké teplotě). Nízký obsah laktulosy byl také nalezen v sušeném mléku. Ve vzorcích UHT mléka obsah laktulosy nebyl závislý na obsahu lipidů nebo laktosy. Všechny vzorky měly koncentraci laktulosy pod limitem IDF (International Dairy Federation) pro UHT a sterilizované mléko. Sterilizované a neředěné vzorky mléka měly značně vysoký obsah laktulosy (2451,32 #156,78 mg.l-1).

  • Název v anglickém jazyce

    Thermal processes in treatment of milk

  • Popis výsledku anglicky

    The content of lactulose differed significantly (P<0,01)among various kinds of milk. A very low content (35,50 #9,70 mg.l-1) close to the detection limit was found in highly pasteurized milk (pasteurized at high temperature). Low lactulose content was also found in dried milk. In UHT milk samples the lactulose content was not dependent on lipid or lactose content. All samples had lactulose concentrations below the IDF limit (International Dairy Federation) between UHT and sterilized milk. Sterilized andnon-diluted samples had markedly high (2451,32 #156,78 mg.l-1) lactulose content.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    EI - Biotechnologie a bionika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    XXVIII. seminář o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    80-7157-571-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    113-118

  • Název nakladatele

    nezjištěn

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    13. 9. 2001

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku