Jakost a zdravotní nezávadnost masa a masných výrobků vc ČR
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F02%3A00000400" target="_blank" >RIV/62157124:16270/02:00000400 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Jakost a zdravotní nezávadnost masa a masných výrobků vc ČR
Popis výsledku v původním jazyce
Řada alimentárních onemocnění je způsobena konzumací potravin živočišného původu a významný podíl na alimentárních onemocněních má konzumace masa a masných výrobků. Mezi takové nejzávažnější původce bakteriálních infekcí patří Salmonella spp., Campylobacter jejuni, Yersinia enterocolitica, některé serotypy E. coli, Listeria monocytogenes a Clostridium perfringens.
Název v anglickém jazyce
Safety and Quality of Meat and Meat Products in the Czech Republic
Popis výsledku anglicky
Foodborne diseases are very often caused consumption of food of animal origin. Very important is consumption of meat and meat products. The most important infecitons are Salmonella spp., Campylobacter jejuni, Yersinia enterocolitica, E. coli, Listeria monocytogenes and Clostridium perfringens.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2002
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XXIII
ISBN
80-7148-049-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
22-24
Název nakladatele
University of Veterinary Medicine
Místo vydání
Košice
Místo konání akce
Štrbské pleso
Datum konání akce
5. 6. 2002
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—