Změny v hygienické jakosti vakuově baleného vepřového masa během skladování
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F02%3A00000604" target="_blank" >RIV/62157124:16270/02:00000604 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Změny v hygienické jakosti vakuově baleného vepřového masa během skladování
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem práce bylo sledování hygienické jakosti vakuově baleného vepřového masa bez kosti na základě senzorického, chemického a mikrobiologického vyšetření. K pokusu bylo použito vepřové maso 72 h post mortem, jehož teplota nepřesahovala 9°C. Jako obalovýmateriál byla použita PA fólie koextrudovaná PE.
Název v anglickém jazyce
Changes in Hygienic Quality of Vacuum-packed Pork During Storage
Popis výsledku anglicky
Hygienic quality of boned vacuum-packed pork was monitored during storage by sensory, chemical, and microbiological methods. Pork was vacuum-packed into polyamide/polyethylene (PA/PE) foil 72 h after slaughter. Initial temperature did not exceed 9°C. Themeat was stored at 2,5+0,5°C in the dark for 35 days and samples for laboratory examinations were collected at days 14, 21, 28, and 35 to assess appearance, colour, and characteristics of released meat juice, to determine pH and concentrations of ammonia and D- and L-forms of lactic acid, and to enumerate lactacidogenic bacteria.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2002
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Acta veterinaria
ISSN
0001-7213
e-ISSN
—
Svazek periodika
71
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
255-262
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—