Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Změny v hygienické jakosti vakuově baleného vepřového masa během skladování

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F02%3A00000604" target="_blank" >RIV/62157124:16270/02:00000604 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Změny v hygienické jakosti vakuově baleného vepřového masa během skladování

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo sledování hygienické jakosti vakuově baleného vepřového masa bez kosti na základě senzorického, chemického a mikrobiologického vyšetření. K pokusu bylo použito vepřové maso 72 h post mortem, jehož teplota nepřesahovala 9°C. Jako obalovýmateriál byla použita PA fólie koextrudovaná PE.

  • Název v anglickém jazyce

    Changes in Hygienic Quality of Vacuum-packed Pork During Storage

  • Popis výsledku anglicky

    Hygienic quality of boned vacuum-packed pork was monitored during storage by sensory, chemical, and microbiological methods. Pork was vacuum-packed into polyamide/polyethylene (PA/PE) foil 72 h after slaughter. Initial temperature did not exceed 9°C. Themeat was stored at 2,5+0,5°C in the dark for 35 days and samples for laboratory examinations were collected at days 14, 21, 28, and 35 to assess appearance, colour, and characteristics of released meat juice, to determine pH and concentrations of ammonia and D- and L-forms of lactic acid, and to enumerate lactacidogenic bacteria.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta veterinaria

  • ISSN

    0001-7213

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    71

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    255-262

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus