Monitoring Listeria spp. v sladkovodních rybách
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F07%3A00001201" target="_blank" >RIV/62157124:16270/07:00001201 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
slovinština
Název v původním jazyce
Monitoring Listeria spp. v sladkovodných rybách.
Popis výsledku v původním jazyce
Cieľom tejto štúdie bolo stanoviť prevalenciu Listeria spp. a Listeria monocytogenes v čerstvých kusoch kapra obecného (Cyprinus carpio, L.).Celkovo bolo vyšetrených 55 vzoriek. Prevalencia Listeria spp. u kusov balených v prostom balení na 0. deň bola 57,14 % (n = 35) a na 7. deň 85,71 % (n = 35). Kontaminácia u vákuovo balených čerstvých rýb na 0. deň bola 85,00 % (n = 20), a v priebehu skladovania (7 dní) vzrástla na 100 % (n = 20). Patogénny druh Listeria monocytogenes nebol potvrdený u žiadnej zo vzoriek čerstvých rýb (Cyprinus carpio, L.).
Název v anglickém jazyce
Monitoring of Listeria spp. in fresh water fish
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to determine the prevalence of Listeria spp. and Listeria monocytogenes in portions of fresh fish of common carp (Cyprinus carpio, L.).In the total 55 samples were examinated. Prevalence of Listeria spp. in simple packing on theday 0 (production day), was 57,14 % (n = 35) and on the day 7, the prevalence was 85,71 % (n = 35). Contamination of fresh fish in vacuum packing on the day 0, was 85,00 % (n = 20) and on the day 7, the contamination rate enhance to 100 % (n = 20). Listeria monocytogenes was not found in any of examined samples (Cyprinus carpio, L.).
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
FM - Hygiena
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Zborník z odborného seminária s medzinárodnou účasťou IX. Manažment bezpečnosti a kvality potravinárskych výrobkov
ISBN
978-80-232-0284-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
2-5
Název nakladatele
Dom techniky s.r.o.
Místo vydání
Košice
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—