Srovnání chemického složení svaloviny u vykrmovaných kuřat a bažantů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F03%3A00000396" target="_blank" >RIV/62157124:16270/03:00000396 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Srovnání chemického složení svaloviny u vykrmovaných kuřat a bažantů
Popis výsledku v původním jazyce
Z dosažených výsledků lze konstatovat, že prsní i stehenní svalovinu u slepiček i kohoutků bažantích brojlerů ve 40. i 50. dnu výkrmu lze charakterizovat ve srovnání s brojlery vyšším obsahem bílkovin a popele a nižším obsahem sušiny a tuku.
Název v anglickém jazyce
The comparison of carcass quality in fattening chicks and pheasants
Popis výsledku anglicky
The aim of the study was to compare the chemical content of breast and thigh muscle in pheasant and broiler chicks on the 40 and 50 day of age.The statistically highly significant diference (P?0.01) was observed between the mean values of dry matter in thigh muscle in females and males both broilers and pheasants on the 40 day and also on the 50 day of fattening
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2003
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Současnost a perspektivy chovu drůbeže
ISBN
80-213-1037-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
83-87
Název nakladatele
ČZU
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
15. 5. 2003
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—