Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv různých podmínek skladování na tvorbu biogenních aminů ve svalovině kapra obecného (Cyprinus carpio)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F04%3A00000205" target="_blank" >RIV/62157124:16270/04:00000205 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Vliv různých podmínek skladování na tvorbu biogenních aminů ve svalovině kapra obecného (Cyprinus carpio)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The effects of different storage temperatures (3#2 °C; 24 °C and -18#1 °C) of carp muscle (Cyprinus carpio) on the development of some biogenic amines and ammonia in relationship to microbiological assesment were studied. Total viable counts, coliform bacteria count and psychrotrophic viable count were investigated. A high-performance liquid chromatography method involving pre-column derivatisation with dansylchloride was optimized for the identification and determination of selected biogenic amines. The changes of fish quality determined by increasing of microbiological counts and ammonia concentrations followed by biogenic amines production in carp muscle.Putrescine, cadaverine, spermidine, spermine and tyramine were detected in different concentrations, depending on the storage temperatures. When fish became unsuitable for human consumption, toxicological levels of histamine were found. The highest level of histamine formed was 333,16 mg.kg-1 in 2 days. Biogenic amines production ca

  • Název v anglickém jazyce

    Vliv různých podmínek skladování na tvorbu biogenních aminů ve svalovině kapra obecného (Cyprinus carpio)

  • Popis výsledku anglicky

    The effects of different storage temperatures (3#2 °C; 24 °C and -18#1 °C) of carp muscle (Cyprinus carpio) on the development of some biogenic amines and ammonia in relationship to microbiological assesment were studied. Total viable counts, coliform bacteria count and psychrotrophic viable count were investigated. A high-performance liquid chromatography method involving pre-column derivatisation with dansylchloride was optimized for the identification and determination of selected biogenic amines. The changes of fish quality determined by increasing of microbiological counts and ammonia concentrations followed by biogenic amines production in carp muscle.Putrescine, cadaverine, spermidine, spermine and tyramine were detected in different concentrations, depending on the storage temperatures. When fish became unsuitable for human consumption, toxicological levels of histamine were found. The highest level of histamine formed was 333,16 mg.kg-1 in 2 days. Biogenic amines production ca

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    VI. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí

  • ISBN

    7305-493-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    72-76

  • Název nakladatele

    VFU Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    2. 6. 2004

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku