Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Biogenic amines in vacuum-packed and non-vacuum-packed flesh of carp (Cyprinus carpio) stored at different temperatures

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F04%3A00002558" target="_blank" >RIV/62157124:16270/04:00002558 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Biogenic amines in vacuum-packed and non-vacuum-packed flesh of carp (Cyprinus carpio) stored at different temperatures

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Samples of carp flesh (Cyprinus carpio), vacuum-and non-vacuum-packed were stored at 3 and 15 °C. Chemical, sensory and microbial qualities were measured throughout the storage time to determine the changes that took place and to evaluate the effects ofboth storage temperature and the means of packaging. Seven biogenic amines (putrescine, cadaverine, spermidine, spermine, histamine, tyramine and tryptamine) were determined. Putrescine and cadaverine showed the best correspondence with the sensory and microbial states of the samples. Low storage temperature had a dominant effect, resulting in low biogenic amine content and better quality of samples. The effect of vacuum-packaging was less obvious, especially in samples kept at 15 °C. Application of vacuum-packaging at 3 °C prolonged the shelf life by about 4-5 days. 2004 Published by Elsevier Ltd.

  • Název v anglickém jazyce

    Biogenic amines in vacuum-packed and non-vacuum-packed flesh of carp (Cyprinus carpio) stored at different temperatures

  • Popis výsledku anglicky

    Samples of carp flesh (Cyprinus carpio), vacuum-and non-vacuum-packed were stored at 3 and 15 °C. Chemical, sensory and microbial qualities were measured throughout the storage time to determine the changes that took place and to evaluate the effects ofboth storage temperature and the means of packaging. Seven biogenic amines (putrescine, cadaverine, spermidine, spermine, histamine, tyramine and tryptamine) were determined. Putrescine and cadaverine showed the best correspondence with the sensory and microbial states of the samples. Low storage temperature had a dominant effect, resulting in low biogenic amine content and better quality of samples. The effect of vacuum-packaging was less obvious, especially in samples kept at 15 °C. Application of vacuum-packaging at 3 °C prolonged the shelf life by about 4-5 days. 2004 Published by Elsevier Ltd.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Food Chemistry

  • ISSN

    0308-8146

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    88

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000222940400005

  • EID výsledku v databázi Scopus