Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Indikátory stáří a tepelného ošetření medu v průběhu skladování

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F05%3A00000085" target="_blank" >RIV/62157124:16270/05:00000085 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Indicators of age and thermal treatment of honey during storage

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In this study was determined content of hydroxymethylfurfural and invertase and diastase activities in honeys produced in the Czech Republic. These indicators of age and thermal treatment of honey were determined in fresh honeys and than once more after8 months. The honeys were stored during these 8 months by three methods: at laboratory temperature on the light, at laboratory temperature in the dark and in the refrigerator. It was found that content of hydroxymethylfurfural increased statistically significant in honeys stored at laboratory temperature on the light and in the dark. Invertase activity decreased statistically significant in honeys stored at laboratory temperature on the light and in the dark, but invertase activity increased statistically significant in samples stored in the refrigerator. Diastase activity decreased statistically significant in honeys stored at laboratory temperature on the light and in the dark.

  • Název v anglickém jazyce

    Indicators of age and thermal treatment of honey during storage

  • Popis výsledku anglicky

    In this study was determined content of hydroxymethylfurfural and invertase and diastase activities in honeys produced in the Czech Republic. These indicators of age and thermal treatment of honey were determined in fresh honeys and than once more after8 months. The honeys were stored during these 8 months by three methods: at laboratory temperature on the light, at laboratory temperature in the dark and in the refrigerator. It was found that content of hydroxymethylfurfural increased statistically significant in honeys stored at laboratory temperature on the light and in the dark. Invertase activity decreased statistically significant in honeys stored at laboratory temperature on the light and in the dark, but invertase activity increased statistically significant in samples stored in the refrigerator. Diastase activity decreased statistically significant in honeys stored at laboratory temperature on the light and in the dark.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    VII. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí

  • ISBN

    80-7305-527-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    20-23

  • Název nakladatele

    VFU Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    2. 6. 2005

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku