Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The antimicrobial activity of honeys produced in the Czech Republic

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F05%3A00000173" target="_blank" >RIV/62157124:16270/05:00000173 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The antimicrobial activity of honeys produced in the Czech Republic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this project was to determine the antimicrobial activity of honeys produced in the Czech Republic for chosen bacteria (Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus, Salmonella Typhimurium and Escherichia coli). Another aim was to find out whether there are correlation between the antimicrobial activity of honeys and their physicochemical parameters. All honeys included in the study were directly obtained from beekeepers from Southern and Northern Moravia from summer load of 2001. The projectcontains 20 honeys which were determined according to the conductivity as blossom (6), blends (10) and honeydew (4). The determination of physical and chemical parameters in the range of the determination of the content of water, conductivity, pH, wateractivity, the invertase and diastase activities was carried out in accordance with the methods described in Harmonised Methods of the European Honey Commission. The determination of the antimicrobial activity of honey was done using the

  • Název v anglickém jazyce

    The antimicrobial activity of honeys produced in the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this project was to determine the antimicrobial activity of honeys produced in the Czech Republic for chosen bacteria (Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus, Salmonella Typhimurium and Escherichia coli). Another aim was to find out whether there are correlation between the antimicrobial activity of honeys and their physicochemical parameters. All honeys included in the study were directly obtained from beekeepers from Southern and Northern Moravia from summer load of 2001. The projectcontains 20 honeys which were determined according to the conductivity as blossom (6), blends (10) and honeydew (4). The determination of physical and chemical parameters in the range of the determination of the content of water, conductivity, pH, wateractivity, the invertase and diastase activities was carried out in accordance with the methods described in Harmonised Methods of the European Honey Commission. The determination of the antimicrobial activity of honey was done using the

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Animal Science

  • ISSN

    1212-1819

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    50

  • Číslo periodika v rámci svazku

    8

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus