Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Fyzikálně chemické změny prostě a vakuově balené svaloviny kapra obecného (Cyprinus carpio, L.) v závislosti na délce skladování

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F06%3A00000797" target="_blank" >RIV/62157124:16270/06:00000797 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Fyzikálně chemické změny prostě a vakuově balené svaloviny kapra obecného (Cyprinus carpio, L.) v závislosti na délce skladování

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V této práci byla sledována údržnost prostě a vakuově balené svaloviny kapra obecného (Cyprinus carpio, L.) ve spojení s fyzikálně chemickými změnami. První část vzorků byla skladována při 4°C a analyzována od 1. do 11. dne post mortem. Druhá část vzorkůbyla skladována při -18°C a analyzována 6 a 12 měsíců post mortem. V průběhu skladování bylo hodnoceno pH, NH3, TVBN (celkové těkavé dusíkaté báze), FFA (volné mastné kyseliny), peroxidy a celkový obsah tuku ve svalovině.

  • Název v anglickém jazyce

    Physically chemical changes of simply and vacuum packed muscle of common carp (Cyprinus carpio, L.) depending on storage time

  • Popis výsledku anglicky

    This work studied shelf life of simply and vacuum packed muscle of common carp (Cyprinus carpio, L.) in connection with changes of physically chemical indicators. The first part of samples was storaged at 4°C and analysed from the first to the eleventh day post mortem. The second part of samples was storaged at -18°C and analysed sixth and twelfth month post mortem. During the storage pH, NH3, TVBN (total volatile bases nitrogen), FFA (free fatty acid), peroxide value and muscle fat content were investigated.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    sborník VIII. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí

  • ISBN

    80-7305-564-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    98-101

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku