Sledování údržnosti kapra obecného (Cyprinus carpio, L.) v závislosti na typu skladování a způsobu balení
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F06%3A00000840" target="_blank" >RIV/62157124:16270/06:00000840 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Sledování údržnosti kapra obecného (Cyprinus carpio, L.) v závislosti na typu skladování a způsobu balení
Popis výsledku v původním jazyce
Tato práce je zaměřena na sledování údržnosti prostě a vakuově balené svaloviny kapra obecného (Cyprinus carpio, L.) v souvislosti se změnami fyzikálně chemických deskriptorů postmortálních procesů. Část vzorků byla skladována při chladírenských (+4°C) ačást při mrazírenských (-18°C) teplotách. V průběhu skladování bylo hodnoceno pH, obsah NH3, TVBN, volné mastné kyseliny, peroxidy a celkový obsah tuku. Chlazené vzorky byly analyzovány do 11. dne skladování, zmrazené vzorky byly hodnoceny po 6 a 12 měsících od začátku skladování.
Název v anglickém jazyce
Evaluation of shelf life of common carp (Cyprinus carpio, L.) in connection with storage and way of packaging
Popis výsledku anglicky
This work studied shelf life of simply and vacuum packed muscle of common carp (Cyprinus carpio, L.) in connection with changes of physically chemical indicators. The first part of smaples was storaged at 4°C and analysed from the first to the eleventh day post mortem. The second part of samples was storaged at -18°C and analysed sixth and twelfth month post mortem. During the storage pH, NH3, TVBN (total volatile bases nitrogen), free fatty acid, peroxide value and muscle fat content were investigated.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
sborník Hygiena alimentorum XXVII
ISBN
80-7148-055-X
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
341-344
Název nakladatele
Univerzita veterinárného lekárstva Košice
Místo vydání
Košice
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—