Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Fyzikálně chemické změny svaloviny kapra obecného (Cyprinus carpio, L.) skladované při teplotě -18 °C

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F07%3A00001194" target="_blank" >RIV/62157124:16270/07:00001194 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Fyzikálně chemické změny svaloviny kapra obecného (Cyprinus carpio, L.) skladované při teplotě -18 °C

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byly stanoveny fyzikálně chemické změny (pH, TVBN ? celkové těkavé dusíkaté báze, oxidace tuků ? peroxidy, FFA ? volné mastné kyseliny, obsah tuku ve svalovině) svaloviny kapra obecného (Cyprinus carpio, L.) jako ukazatele čerstvosti. První část vzorků byla balena prostě a druhá část vzorků vakuově. Vzorky byly šokově zmraženy při -40 °C a skladovány při teplotě -18 °C po dobu dvou let. Vzorky byly analyzovány 1. den, 3, 6, 12, 18 a 24 měsíců post mortem. U obou typů balení nebyly zjištěny průkazné změny v obsahu TVBN. V případě ostatních sledovaných ukazatelů (pH, peroxidy, FFA) byly zjištěny signifikantní změny.

  • Název v anglickém jazyce

    Physicochemical changes of common carp (Cyprinus carpio, L.) muscle stored at temperature -18 °C

  • Popis výsledku anglicky

    Physicochemical changes (pH, TVBN ? Total Volatile Basic Nitrogen, lipid oxidation ? peroxides, FFA ? Free Fatty Acids, muscle fat content) as indicators of freshness of common carp (Cyprinus carpio, L.) muscle were determined. First part of samples waspacked in simply and second part of samples in vacuum package. Samples were shock refrigerated at - 40 °C and stored at ? 18 °C for two years. Samples were analysed 1st day, 3, 6, 12, 18 and 24 months post mortem. No significant changes in TVBN content in both packages were investigated. In other researched indicators (pH, peroxides, FFA) significant changes were determined.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    sborník XXXVII. Lenfeldovy a Höklovy dny

  • ISBN

    978-80-7305-024-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    84-89

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku