Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv skladovacích podmínek na vybrané parametry bažantího masa

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F06%3A00000888" target="_blank" >RIV/62157124:16270/06:00000888 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv skladovacích podmínek na vybrané parametry bažantího masa

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Tato práce byla zaměřena na vliv dvou různých skladovacích podmínek na fyzikální a chemické vlastnosti bažantího masa. Bažanti byli rozděleni do dvou skupin. První skupina byla skladovaná v chladírně při teplotě 0 až 2 °C a druhá skupina byla skladovánave venkovním prostředí (-2,5 až 15 °C). Chemické analýzy a instrumentální analýza barvy byla provedena 0., 7. a 14. den skladování. Byl zjištěn vztah mezi skladovacími podmínkami a změnou barvy, pH a obsahu amoniaku v prsní svalovině bažantů. Byly nalezeny statisticky významné korelace mezi těmito parametry.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of storage condition on chosen parameters of pheasant meat

  • Popis výsledku anglicky

    This study focused on the effects of two different storage conditions on the physical and chemical properties of pheasant meat. The pheasants were divided into two groups. The first group was stored in cold store between 0 and 2 °C, the second group wasstored in the outside temperature. Chemical and colour analyses were carried out on days 0, 7 and 14. We determined relationship between storage conditions and changes in colour, pH and content of ammonia. We determined statistical significant correlation among these properties

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    sborník XXXVI. Lenfeldovy a Höklovy dny

  • ISBN

    80-7305-570-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    133-137

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku