Vliv skladovacích podmínek na vybrané parametry bažantího masa
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F06%3A00000888" target="_blank" >RIV/62157124:16270/06:00000888 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv skladovacích podmínek na vybrané parametry bažantího masa
Popis výsledku v původním jazyce
Tato práce byla zaměřena na vliv dvou různých skladovacích podmínek na fyzikální a chemické vlastnosti bažantího masa. Bažanti byli rozděleni do dvou skupin. První skupina byla skladovaná v chladírně při teplotě 0 až 2 °C a druhá skupina byla skladovánave venkovním prostředí (-2,5 až 15 °C). Chemické analýzy a instrumentální analýza barvy byla provedena 0., 7. a 14. den skladování. Byl zjištěn vztah mezi skladovacími podmínkami a změnou barvy, pH a obsahu amoniaku v prsní svalovině bažantů. Byly nalezeny statisticky významné korelace mezi těmito parametry.
Název v anglickém jazyce
Influence of storage condition on chosen parameters of pheasant meat
Popis výsledku anglicky
This study focused on the effects of two different storage conditions on the physical and chemical properties of pheasant meat. The pheasants were divided into two groups. The first group was stored in cold store between 0 and 2 °C, the second group wasstored in the outside temperature. Chemical and colour analyses were carried out on days 0, 7 and 14. We determined relationship between storage conditions and changes in colour, pH and content of ammonia. We determined statistical significant correlation among these properties
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
sborník XXXVI. Lenfeldovy a Höklovy dny
ISBN
80-7305-570-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
133-137
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—