Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv vybraných faktorů na texturní parametry telecího masa.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F06%3A00000890" target="_blank" >RIV/62157124:16270/06:00000890 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv vybraných faktorů na texturní parametry telecího masa.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem této práce bylo zjistit vliv vybraných faktorů na texturní parametry telecího masa. Věk při porážce, hmotnost jatečně upravených těl, obsah intramuskulárního tu a obsah kolagenu, byly použity jako parametry ovlivňující texturu.Ve studii byly použity vzorky masa longissimus dorsi muscle, část thoracis Holštýnského plemene.Textura byla ovlivněna obsahem kolagenu a obsahem intramuskulárního tuku. Byl zjištěn i vliv hmotnosti jatečně upraveného těla a věku při porážce na texturní parametry.

  • Název v anglickém jazyce

    Chosen factors influencing texture in veal

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to assess an influence of chosen factors on texture parameters in veal meat. Age at slaughter, carcass weight, intramuscular fat content and total collagen content were used such a factors influencing texture. Object of this study were meat samples from the longissimus dorsi muscle, part thoracis of Holstein bull-calves. Texture was mostly influenced by total collagen content and intramuscular fat content. On the contrary we found no influence of carcass weight and age at slaughter on texture parameters.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QF4005" target="_blank" >QF4005: Optimalizace šlechtitelského programu v chovu Českého strakatého skotu v podhorských a horských oblastech se zaměřením na maximální spotřebu objemných krmiv z TTP a zdravotní parametry zvířat</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    sborník II. Mezinárodní vědecká konference Aktuální otázky produkce jatečných zvířat

  • ISBN

    80-7157-976-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    107-112

  • Název nakladatele

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    1. 1. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku