Snižování aktivity radiocesia v mase
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F06%3A00001061" target="_blank" >RIV/62157124:16270/06:00001061 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Reduction of activity concentration of radiocesium in meat by heat- pressure boiling.
Popis výsledku v původním jazyce
The meat (Sus scrofa) was salted (5 g NaCl to 100 g meat) before preparation by heat pressure boiling ― 15 minutes. There was reached a reduction of the activity concentration of radiocesium about 50 % (from 42.7 % to 58.3 %). The meat had activityconcentration of radiocesium 106 Bq.kg-1. The activity concentration of radiocesium was reduced on average to 53 Bq.kg-1. The activity concentration of 137Cs was measured by gamma-spectrometry.
Název v anglickém jazyce
Reduction of activity concentration of radiocesium in meat by heat- pressure boiling.
Popis výsledku anglicky
The meat (Sus scrofa) was salted (5 g NaCl to 100 g meat) before preparation by heat pressure boiling ― 15 minutes. There was reached a reduction of the activity concentration of radiocesium about 50 % (from 42.7 % to 58.3 %). The meat had activityconcentration of radiocesium 106 Bq.kg-1. The activity concentration of radiocesium was reduced on average to 53 Bq.kg-1. The activity concentration of 137Cs was measured by gamma-spectrometry.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
BO - Biofyzika
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Folia Veterinaria
ISSN
0015-5748
e-ISSN
—
Svazek periodika
50
Číslo periodika v rámci svazku
N
Stát vydavatele periodika
SK - Slovenská republika
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
12-13
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—