Vliv tepelně tlakové úpravy na aktivitu radiocesia v mase
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43873201" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43873201 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv tepelně tlakové úpravy na aktivitu radiocesia v mase
Popis výsledku v původním jazyce
Vepřové maso (Sus scrofa) bylo solené (5 g chloridu sodného na 100 g masa), před přípravou na vaření pod tlakem - 15minut. Tím bylo dosaženo poklesu objemové aktivity radiocesia asi o 50% (z 42,7% na 58,3%). Maso mělo aktivitu radiocesia 106 Bq.kg 1. Aktivita radiocesia byla snížena v průměru na 53 Bq.kg-1. Aktivita 137Cs byla měřena spektrometrií gama.
Název v anglickém jazyce
The effect of heat-pressure boiling reduction on activity of radiocesium in meat
Popis výsledku anglicky
The meat (Sus scrofa) was salted (5 g NaCl to 100 g meat) before preparation by heat pressure bowling - 15 minutes. There was reached drop of activity concentration of radiocesium about 50 % (from 42,7 % to 58,3 %). The meat had activity concentration ofradiocesium 106 Bq.kg-1. The activity concentration of radiocesium was reduced on average to 53 Bq.kg-1. The activity concentration of 137Cs was measured by gamma-spectrometry.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Hygiena alimentorum XXXV.
ISBN
978-80-8077-401-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
184-186
Název nakladatele
Univerzita veterinárného lekárstva Košice
Místo vydání
Košice
Místo konání akce
Štrbské pleso
Datum konání akce
21. 5. 2014
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—