Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv tepelně tlakové úpravy na aktivitu radiocesia v mase

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43873201" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43873201 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv tepelně tlakové úpravy na aktivitu radiocesia v mase

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Vepřové maso (Sus scrofa) bylo solené (5 g chloridu sodného na 100 g masa), před přípravou na vaření pod tlakem - 15minut. Tím bylo dosaženo poklesu objemové aktivity radiocesia asi o 50% (z 42,7% na 58,3%). Maso mělo aktivitu radiocesia 106 Bq.kg 1. Aktivita radiocesia byla snížena v průměru na 53 Bq.kg-1. Aktivita 137Cs byla měřena spektrometrií gama.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of heat-pressure boiling reduction on activity of radiocesium in meat

  • Popis výsledku anglicky

    The meat (Sus scrofa) was salted (5 g NaCl to 100 g meat) before preparation by heat pressure bowling - 15 minutes. There was reached drop of activity concentration of radiocesium about 50 % (from 42,7 % to 58,3 %). The meat had activity concentration ofradiocesium 106 Bq.kg-1. The activity concentration of radiocesium was reduced on average to 53 Bq.kg-1. The activity concentration of 137Cs was measured by gamma-spectrometry.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Hygiena alimentorum XXXV.

  • ISBN

    978-80-8077-401-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    184-186

  • Název nakladatele

    Univerzita veterinárného lekárstva Košice

  • Místo vydání

    Košice

  • Místo konání akce

    Štrbské pleso

  • Datum konání akce

    21. 5. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku