Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Efekt ionizujícího záření na barvu a aktivitu laktátdehydrogenázy ve vepřovém mase.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F06%3A00001062" target="_blank" >RIV/62157124:16270/06:00001062 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of ionizing radiation on the colour and the activity of lactate dehygrogenase of pork.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The effect of irradiation of pork was studied in relation to colour changes. Samples of M. longissimus lumborum et thoracis were obtained from the pork carcasses 24 h post mortem. Samples were irradiated using a 60Co source, at dose of 2.5 and 5 kGy; dose rate of 2.86 kGy.h-1. Non-irradiated controls were stored in the same condition as irradiated samples. The colour of a freshly cut interior surface of control and irradiated pork was measured (portable spectrophotometer Superchroma S-Spex in CIELAB system) before and after irradiation. L* and b* values of controls and irradiated pork did not change after irradiation. The a* values (red colour) of irradiated pork were significantly higher than non-irradiated. The activity of lactate dehydrogenase of pork was measured and did not change after irradiation.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of ionizing radiation on the colour and the activity of lactate dehygrogenase of pork.

  • Popis výsledku anglicky

    The effect of irradiation of pork was studied in relation to colour changes. Samples of M. longissimus lumborum et thoracis were obtained from the pork carcasses 24 h post mortem. Samples were irradiated using a 60Co source, at dose of 2.5 and 5 kGy; dose rate of 2.86 kGy.h-1. Non-irradiated controls were stored in the same condition as irradiated samples. The colour of a freshly cut interior surface of control and irradiated pork was measured (portable spectrophotometer Superchroma S-Spex in CIELAB system) before and after irradiation. L* and b* values of controls and irradiated pork did not change after irradiation. The a* values (red colour) of irradiated pork were significantly higher than non-irradiated. The activity of lactate dehydrogenase of pork was measured and did not change after irradiation.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    BO - Biofyzika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Folia Veterinaria

  • ISSN

    0015-5748

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    50

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    7-9

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus