Obsah cholesterolu v kozím mléce z farmového chovu v ČR
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F07%3A00001305" target="_blank" >RIV/62157124:16270/07:00001305 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Obsah cholesterolu v kozím mléce z farmového chovu v ČR
Popis výsledku v původním jazyce
Obsah celkového cholesterolu v kozím mléce byl stanoven metodou RP HPLC s izokratickou elucí a UV detekcí při 205 nm. Pro izolaci cholesterolu ze vzorku bylo použito saponifikace roztokem hydroxidu draselného v methanolu a extrakce hexanem. Vzorky kozíhomléka byly získány na jihomoravské farmě během roku 2005. Obsah cholesterolu se pohyboval v rozmezí 105 ? 192 mg .kg-1 syrového kozího mléka.
Název v anglickém jazyce
The cholesterol content in goat milk from farm breeding in te Czech Republic
Popis výsledku anglicky
The total cholesterol content of goat milk was determinated by means of RP HPLC method with isocratic elution and UV detection at 205 nm. For the isolation of cholesterol from the sample the saponification with potassium hydroxide in methanol solution and extraction with hexane was used. The samples of goat milk were colected at farm in South Moravia region during the year 2005. The cholesterol content ranged fom 105,0 to 192,0 mg.kg-1 of fluid raw goat milk.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XXVIII 2007
ISBN
978-80-8077-055-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
226-228
Název nakladatele
Univerzita veterinárného lekárstva Košice
Místo vydání
Košice
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—