Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv tepelného ošetření mléka na vznik furfuralových sloučenin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F07%3A00001326" target="_blank" >RIV/62157124:16270/07:00001326 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of milk heat treatment on furfural compounds formation

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In this study was determined content of furfural compounds (hydroxymethylfurfural (HMF), furfural (F), methylfurfural (MF) and furylmethylcetone (FMC)) in ultra-high-temperature-treated (UHT) milk using RP-HPLC with UV detection. HMF contents ranged from21.2 to 66.8 ?g.(100 ml)-1, F contents ranged from 1.0 to 9.8 ?g.(100 ml)-1. No MF and FMC were detected in the analysed samples. Then the samples were heated on 5 various conditions (temperature 60, 80 and 100 °C; time 0, 5, 10 minutes). It was found that HMF content increased direct proportionaly and statistical significantly. But F content varied during heating statistical insignificantly.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of milk heat treatment on furfural compounds formation

  • Popis výsledku anglicky

    In this study was determined content of furfural compounds (hydroxymethylfurfural (HMF), furfural (F), methylfurfural (MF) and furylmethylcetone (FMC)) in ultra-high-temperature-treated (UHT) milk using RP-HPLC with UV detection. HMF contents ranged from21.2 to 66.8 ?g.(100 ml)-1, F contents ranged from 1.0 to 9.8 ?g.(100 ml)-1. No MF and FMC were detected in the analysed samples. Then the samples were heated on 5 various conditions (temperature 60, 80 and 100 °C; time 0, 5, 10 minutes). It was found that HMF content increased direct proportionaly and statistical significantly. But F content varied during heating statistical insignificantly.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XXVIII 2007

  • ISBN

    978-80-8077-055-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    205-207

  • Název nakladatele

    Univerzita veterinárného lekárstva Košice

  • Místo vydání

    Košice

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku