Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Obsah hydroxymethylfurfuralu a příbuzných látek v mléce

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F07%3A00001327" target="_blank" >RIV/62157124:16270/07:00001327 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Content of hydroxymethylfurfural and related compounds in milk

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In this study was determined content of hydroxymethylfurfural (HMF) and related compounds (furfural (F), methylfurfural (MF) and furylmethylcetone (FMC)) in ultra-high-temperature-treated (UHT) milk. The samples of milk were sorted according to fatness (fat-extracted milk - 8 samples, half-fat milk - 10 samples, whole milk - 4 samples). Furfural compounds content was determined using RP-HPLC with UV detection. HMF contents ranged from 21.2 to 66.8 ?g.(100 ml)-1, F contents ranged from 1.0 to 9.8 ?g.(100ml)-1. No MF and FMC were detected in the analysed samples. It was found that fat content in milk did not influence neither HMF content nor F content.

  • Název v anglickém jazyce

    Content of hydroxymethylfurfural and related compounds in milk

  • Popis výsledku anglicky

    In this study was determined content of hydroxymethylfurfural (HMF) and related compounds (furfural (F), methylfurfural (MF) and furylmethylcetone (FMC)) in ultra-high-temperature-treated (UHT) milk. The samples of milk were sorted according to fatness (fat-extracted milk - 8 samples, half-fat milk - 10 samples, whole milk - 4 samples). Furfural compounds content was determined using RP-HPLC with UV detection. HMF contents ranged from 21.2 to 66.8 ?g.(100 ml)-1, F contents ranged from 1.0 to 9.8 ?g.(100ml)-1. No MF and FMC were detected in the analysed samples. It was found that fat content in milk did not influence neither HMF content nor F content.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    sborník přednášek semináře Mléko a sýry 2007

  • ISBN

    978-80-7080-661-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    170-174

  • Název nakladatele

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku