Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Změna barvy a pH v bažantím mase po ozařování.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F07%3A00001371" target="_blank" >RIV/62157124:16270/07:00001371 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Change of Colour and pH-value in Pheasant Meat after Ionizing Radiation Exposure

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The purpose of this paper is to study the impact of ionizing radiation on the changes of colour and the pH-value of pectoral and femoral musculature in pheasants (Phasianus colchicus ) The parameters of colour L*, a* and b* were observed before irradiation (24 hours post mortem) and after irradiation (60Co source, doses of 2.5 and 5 kGy). No reduction of the L* parameter, i.e. darkening, for all exposed samples was not a significantly. On the other hand, a significantly higher b* parameters for both exposed groups shown rather remarkably yellow colouring of pectoral musculature. Due to irradiation with a dose of 5 kGy a a significantly reduction (? = 0.05) of the average a* parameter from 8.99 to 7.10 was observed. However, the above-mentioned changeswould not have any negative impact on the consumer.

  • Název v anglickém jazyce

    Change of Colour and pH-value in Pheasant Meat after Ionizing Radiation Exposure

  • Popis výsledku anglicky

    The purpose of this paper is to study the impact of ionizing radiation on the changes of colour and the pH-value of pectoral and femoral musculature in pheasants (Phasianus colchicus ) The parameters of colour L*, a* and b* were observed before irradiation (24 hours post mortem) and after irradiation (60Co source, doses of 2.5 and 5 kGy). No reduction of the L* parameter, i.e. darkening, for all exposed samples was not a significantly. On the other hand, a significantly higher b* parameters for both exposed groups shown rather remarkably yellow colouring of pectoral musculature. Due to irradiation with a dose of 5 kGy a a significantly reduction (? = 0.05) of the average a* parameter from 8.99 to 7.10 was observed. However, the above-mentioned changeswould not have any negative impact on the consumer.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    BO - Biofyzika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta veterinaria Brno

  • ISSN

    0001-7213

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    46

  • Číslo periodika v rámci svazku

    supp 8

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    "s67"-"s71"

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus