Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Analýza obrazu a její využití při hodnocení kvality potravin - přehled

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F08%3A00001620" target="_blank" >RIV/62157124:16270/08:00001620 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Analýza obrazu a její využití při hodnocení kvality potravin - přehled

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Analýza obrazu patří k rychlým, objektivním a kvantitativním metodám, která dané informace získává pomocí snímání. Autoři definují princip zpracování obrazu, dále využití této metody, která je vhodná nejen pro oblast potravinářskou (zjištění senzorické,technologické a kvalitativní hodnoty u různých potravinových komodit), ale i pro lékařství, kriminalistiku i chemický průmysl. V závěru také popisují postup analýzy obrazu, který vysvětlují na vybraných konkrétních příkladech.

  • Název v anglickém jazyce

    Image analysis and its usage in food quality evaluation - review

  • Popis výsledku anglicky

    Image analysis is one of the fast, objective and quantitative methods which obtains information with the help of scanning. Authors define the principle of image processing and also usage of this method which is suitable not only for food processing field(sensorial, technological and quantitative values determination of various food commodities) but also for medicine, criminalistics and chemical industry. In the conclusion authors also describe the procedure of image analysis explaining chosen particular examples.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    sborník XXXVIII. Lenfeldovy a Höklovy dny

  • ISBN

    978-80-7305-049-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku