Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kvalita proteinů semen registrovaných odrůd rodu Lupinus v České republice

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F08%3A00001724" target="_blank" >RIV/62157124:16270/08:00001724 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The quality of seed protein of the lupin varieties registered in the Czech Republic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The study assesses the levels of basic amino acids (aspartic acid, threonine, serine, glutamic acid, proline, glycine, alanine, valine, methionine, isoleucine, leucine, tyrosine, phenylalanine, histidine, lysine and arginine) in seeds of the lupin varieties (Lupinus albus: Amiga, Lal and Oležka; L. angustifolius: APR 82, Boruta and Probor; L. luteus: Boregine, Bornal and Wodjil) registered in the Czech Republic. This study examined the total amino acids content and its relative proportion to the total crude protein content. Lupin protein is characterized by a favourable ratio of essential to non-essential amino acids (1:1,14).

  • Název v anglickém jazyce

    The quality of seed protein of the lupin varieties registered in the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    The study assesses the levels of basic amino acids (aspartic acid, threonine, serine, glutamic acid, proline, glycine, alanine, valine, methionine, isoleucine, leucine, tyrosine, phenylalanine, histidine, lysine and arginine) in seeds of the lupin varieties (Lupinus albus: Amiga, Lal and Oležka; L. angustifolius: APR 82, Boruta and Probor; L. luteus: Boregine, Bornal and Wodjil) registered in the Czech Republic. This study examined the total amino acids content and its relative proportion to the total crude protein content. Lupin protein is characterized by a favourable ratio of essential to non-essential amino acids (1:1,14).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    proceedings of the 12th International Lupin Conference Lupins for Health and Wealth

  • ISBN

    0-86476-153-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    International Lupin Association

  • Místo vydání

    Canterburry

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku