Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of storage on the amino acids composition in potato tubers

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F10%3A63509485" target="_blank" >RIV/70883521:28110/10:63509485 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of storage on the amino acids composition in potato tubers

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to investigate the effect of storage duration on amino acids content in potato tubers. Tubers of six cultivars were stored for 16 weeks. Crude protein was determined by the Kjeldahl method. The amino acid content was identifiedafter acid hydrolysis; sulphur amino acids were oxidized with the mixture of hydrogen peroxide, formic acid and phenol. The essential amino acids index and chemical score was calculated. The whole egg protein was used as reference protein. The effect ofstorage duration and cultivar on the total amino acids content was found to be significant in all potato varieties. The level of the total amino acids contents was determined within the range of 80?87%. Similar downward trend was observed in crude protein. The essential amino acids index varied considerably among the potato cultivars, ranging from 42 to 57%. Sulfur amino acids and isoleucin were the limiting amino acids in all the investigated tubers

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of storage on the amino acids composition in potato tubers

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to investigate the effect of storage duration on amino acids content in potato tubers. Tubers of six cultivars were stored for 16 weeks. Crude protein was determined by the Kjeldahl method. The amino acid content was identifiedafter acid hydrolysis; sulphur amino acids were oxidized with the mixture of hydrogen peroxide, formic acid and phenol. The essential amino acids index and chemical score was calculated. The whole egg protein was used as reference protein. The effect ofstorage duration and cultivar on the total amino acids content was found to be significant in all potato varieties. The level of the total amino acids contents was determined within the range of 80?87%. Similar downward trend was observed in crude protein. The essential amino acids index varied considerably among the potato cultivars, ranging from 42 to 57%. Sulfur amino acids and isoleucin were the limiting amino acids in all the investigated tubers

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    56

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus