Využití blízké infračervené reflektanční spektroskopie v analýze kozích sýrů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F08%3A00001749" target="_blank" >RIV/62157124:16270/08:00001749 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Využití blízké infračervené reflektanční spektroskopie v analýze kozích sýrů
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem práce bylo využití blízké infračervené reflektanční spektroskopie s Fourierovou transformací (FT-NIR) ke sledování fyzikálně-chemických parametrů kozích sýrů. Na základě zjištěných výsledků lze FT-NIR reflektanční spektroskopii doporučit pro hodnocení kvality kozích sýrů.
Název v anglickém jazyce
Use of near-infrared reflectance spectroscopy for goat´s cheese analysis
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to determine the physical and chemical properties of goats cheese by near-infrared reflectance spectroscopy. The results demonstrate that near-infrared spectroscopy is a useful method to evaluate physico-chemical composition ofgoat´s cheese samples.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
výsledky přehlídek a sborník přednášek konference Mléko a sýry 2008
ISBN
978-80-7080-695-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
—
Název nakladatele
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—