Využití NIR spektrometrie při analýze fyzikálně-chemických parametrů uzených sýrů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F08%3A00001810" target="_blank" >RIV/62157124:16270/08:00001810 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Využití NIR spektrometrie při analýze fyzikálně-chemických parametrů uzených sýrů
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem práce bylo stanovení parametrů uzených sýrů (obsah tuku, tuk v sušině, sušina, chloridy, pH, titrační kyselost a aktivita vody) pomocí FT-NIR spektrometrie. Nebyly zjištěny statisticky významné rozdíly (p = 0,05) mezi hodnotami zjištěnými pomocí FT-NIR a referenčními metodami.
Název v anglickém jazyce
Application of NIR spectroscopy to the analysis of physical and chemical properties in smoked cheese
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to determine the physical and chemical composition of smoked cheese by near-infrared reflectance spectroscopy. The results demonstrate that near-infrared spectroscopy is a useful method to evaluate physico-chemical composition of goat's cheese samples.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
sborník příspěvků z XXXIX. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
—
ISSN
1802-1433
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Název nakladatele
Výzkumný ústav potravinářský Praha
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—