Zhodnocení senzorických vlastností sýrů pomocí blízké infračervené reflektanční spektrometrie
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002297" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002297 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Zhodnocení senzorických vlastností sýrů pomocí blízké infračervené reflektanční spektrometrie
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem práce bylo zhodnocení využití FT-NIR pro posouzení některých senzorických vlastností sýrů (barva, textura). Tato práce ukazuje na možnost využití NIR pro určení senzorických vlastností sýrů.
Název v anglickém jazyce
Assessment of sensory attributes of cheese by near-infrared reflectance spectrometry
Popis výsledku anglicky
The present work evaluated the ability of near infrared (NIR) spectroscopy in predicting some sensory attributes of Edam (n = 59) and smoked Edam cheese (n = 50). FT-NIR is possible to recommend as a method for assessment of sensory and texture parameters in cheese.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
sborník příspěvků z XXXV. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin
ISBN
978-80-7375-281-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
—
Název nakladatele
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
5. 3. 2009
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—