Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Zhodnocení senzorických vlastností sýrů pomocí blízké infračervené reflektanční spektrometrie

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002297" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002297 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Zhodnocení senzorických vlastností sýrů pomocí blízké infračervené reflektanční spektrometrie

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo zhodnocení využití FT-NIR pro posouzení některých senzorických vlastností sýrů (barva, textura). Tato práce ukazuje na možnost využití NIR pro určení senzorických vlastností sýrů.

  • Název v anglickém jazyce

    Assessment of sensory attributes of cheese by near-infrared reflectance spectrometry

  • Popis výsledku anglicky

    The present work evaluated the ability of near infrared (NIR) spectroscopy in predicting some sensory attributes of Edam (n = 59) and smoked Edam cheese (n = 50). FT-NIR is possible to recommend as a method for assessment of sensory and texture parameters in cheese.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    sborník příspěvků z XXXV. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    978-80-7375-281-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    5. 3. 2009

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku