Sledování obsahu volných mastných kyselin v kravském mléce
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F08%3A00001781" target="_blank" >RIV/62157124:16270/08:00001781 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Sledování obsahu volných mastných kyselin v kravském mléce
Popis výsledku v původním jazyce
V předkládané práci byl sledován obsah volných mastných kyselin (VMK) v kravském mléce. K anylýze bylo použité bazenové vzorky (skladování při 6 a 8 °C v průběhu 3 dnů) a pasterizované vzorky (skladování při 6, 12 a 17 °C v průběhu 7 dnů). Hodnoty VMK byly stanoveny infračerveným absorpčním analyzátorem Bentley 150 (ČSN 570536). Byl prokázán vliv zvyšující se teploty a doby skladování na rychlost růstu obsahu VMK.
Název v anglickém jazyce
Monitoring of Free Fatty Acids in Raw Cow Milk
Popis výsledku anglicky
The aim of our study was to analyse free fatty acids (FAA) in cow milk. It were investigated samples of raw milk (stored at 6 and 8 °C for 3 days) and pasteurized milk (stored at 6, 12 and 17 °C for 7 days). The content of FFA was determined using infrared absorption spectrophotometer (ČSN 570536). It was found out increase concentration of FFA in cow milk depending on temperature and time of storage.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
sborník X. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
ISBN
978-80-7305-038-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
—
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—